Motiverne opstår ikke af sig selv


Opsøg motiverne

Med årene har jeg lært, at det vigtigste og bedste udgangspunkt for at finde nogle flotte landskabs motiver, ligger i forberedelsen, jeg har draget afsted så mange gange tidligere hvor jeg ikke har været forberedt godt nok.

 

Du skal kæmpe for dem, i starten kan du blive lidt overvældet, og du skyder løs men udfordringen vil blive på sigt at du for rigtig svært ved at løfte dit niveau, da du helt sikkert vil komme hjem med rigtig mange af de samme billeder.

 

Derimod, brug lidt længere tid på din forberedelse, brug de forskellige online værktøjer, mine mest brugte er Vejr og radar og google maps mere indviklet behøver det ikke være.

 

Apps og værktøjer jeg bruger mest.

 

 

 • Exoplanet.
  En app jeg bruger når jeg drager ud om natten, her kan du finde en masse om stjerner og planeter jeg bruger den mest til at se hvor mælkevejen står på himlen.

 

 • My lightning tracker.
  Er en genial app her kan du finde alt omkring lynnedslag, den advisere der også med hensyn til lyn nedslag.

 

 • Solar watch:
  Real time sol tracker her kan du finde alt om solens placering.

 

 • Vejr og radar:
  En lidt udvidet vejrudsigt, med en rigtig fed radar funktion.

 

 • All trails
  Super fed App hvor du altid kan finde en vandre rute i nærheden af dig, lave din egen rute og så kan appen fungere som navigation på dine ruter også.

 

 

Undersøg altid hvor solen står op, og hvor den går ned, du kan finde det flotteste sted men hvis solen og lyset er forkert så vil du stadig ende op med et billedet, men du vil aldrig blive helt tilfreds for du ved godt selv at dit billede ville have været lige en tand bedre hvis du havde taget højde for solen.

Start med en ide ?

Dette er med til af skabe ro når du endelig ankommer, mange gange kan man nærmest blive overvældet af de mange muligheder for billeder man ser og man ender tit op med et hav af middelmådige motiver som aldrig rigtig gør en tilfreds, fordi man ikke har en plan.

 

Derimod lad dig inspirere af andre der har været på det pågældende sted, tag det med dig og hav din ide klar fra starten af, jeg kan garantere at du vil blive langt mere tilfreds med dine endelige billeder, husk nu kvalitet fremfor kvantitet.

 

For eksempel kan du have en plan der hedder jeg skyder med meget forgrund i dag, eller måske er det himlen der skal være temaet her er det kun din egen fantasi og kreativitet der sætter grænserne.

 

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse, her er 8 eksempler på motiver som alle har krævet en lidt mere grundig forberedelse, fra min side af.

 

 

Motiverne er alle steder ?

Der er de og så i dit nabolag, de er der bare ikke altid på alle tider af døgnet, jeg høre tit at folk ikke kan finde motiver i deres eget nabolag, men jeg kan garantere dig at der er masser af motiver.

 

Igen handler det om tidspunkt, vejr og din plan, hvis du sætter dig ned og går de tre ting igennem så er jeg sikker på du sagtens kan finde et motiv eller 10.

 

Udfordringen kan være for mange at de sidder og sammenligner deres billeder med andre hele tiden, det kunne være de ser billeder fra Island, Skotland osv. og så kigger de så på deres eget billede fra den lokale villavej og tænker det her det bliver sgu aldrig godt.

 

Lad vær med at sammenlign dig med andre lad dig inspirere af andre men sammenlign kun med dig selv, du bliver aldrig bedre hvis ikke du kigger på dig selv jeg vil vædde med at de billeder du tog for 2 år siden slet ikke minder om dem du tager i dag hverken i motiv eller efterbehandling.

Vær kritisk ?

Dog ikke alt for meget, men vær dog stadig kritisk i forhold til din oprindelige plan, kommer du ikke hjem med hvad du havde forestillet dig, så tøv ikke med at tage af sted igen, det betyder bare mere frisk luft og du kommer et skridt tættere på dit endelige mål, på den måde lære man rigtig meget.

 

Dog gør jeg altid dette at jeg evaluere lige kort omkring mine ture dette gør jeg tit på vej hjem i min bil, for når det ”går galt” så vælger jeg altid at reflektere lidt, på den måde har jeg virkelig fundet ud af hvor mange af mine små fejl jeg faktisk laver når jeg er afsted, og det er vitterlig små fejl, hvilket også vil sige at det som regel kun er meget små ting jeg hele tiden skal justere for at komme i mål.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
  0
  Kurv